Long Covid Behandeling

Long COVID klachten? Binnenkort start een nieuw groepsrevalidatie
programma. Meld u nu aan!

Deze maand starten wij op een aantal van onze praktijken met het revalidatieprogramma ‘CoronaFit’.

Wat zijn Long COVID klachten?

Heeft u corona gehad, dan kan het zijn dat u nog steeds last heeft van aanhoudende klachten zoals benauwdheid, vermoeidheid, spierzwakte, concentratie- en slaapproblemen. Deze langdurige klachten worden Long COVID genoemd. In de afgelopen 2 jaar hebben al meer dan 200 patiënten met succes het ‘4xT® CoronaFit revalidatieprogramma’ gevolgd. De meeste patiënten waren na 6 maanden weer aan het werk en hebben Long COVID klachten zoals benauwdheid en fysieke en mentale vermoeidheid overwonnen.

Hoe ziet dit programma eruit?

U werkt samen met uw therapeut, zowel individueel als in groepsverband, via een gericht stappenplan aan uw herstel. Er wordt rekening gehouden met uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het programma bestaat uit gerichte fysiotherapie, herstel bevorderende training en gezonde voeding. Er wordt gewerkt met het CoronaFit educatieboek en CoronaFit werkboek.

Deelnemers geven bij de evaluatie van het programma aan dat zij het contact met lotgenoten, het delen van herkenbare situaties, ‘je gehoord voelen’ en het gevoel van ‘samen sterk zijn’ als meerwaarde hebben ervaren.

De meeste mensen herstellen vanzelf na corona. Echter bij Long COVID is gerichte begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut essentieel. Activiteiten zoals wandelen of fietsen zijn niet voldoende om de klachten te verhelpen en kunnen soms zelfs averechts werken. Een gericht groepsrevalidatieprogramma met opbouw en een stappenplan blijkt wel een effectieve Long COVID behandeling te zijn.

Bij Fysio Physics hebben alle therapeuten de erkende specialisatie opleiding ‘Revalidatie na Covid-19’ gevolgd en verzorgen op hun praktijk het ‘4xT® CoronaFit revalidatieprogramma’.
Kijk voor meer informatie over het revalidatieprogramma, vergoeding door zorgverzekering etc. op onze site https://www.fysiophysics.nl/herstelzorg-na-corona/

Aanmelden voor 4xT® CoronaFit revalidatieprogramma

Aanmelden kan via mail: fysiotherapie@fysiophysics.nl of telefonisch 088 – 32 32 500.

X