2020

07nov10:0016:30Medische Fitness bij rug, schouder- & knieklachtenPersonal Training:Medische Fitness bij rug schouder- & knieklachten

more

Event Details

Enkel- en voetklachten zijn veelvoorkomende klachten bij cliënten die zich bij de eerstelijns fysiotherapie praktijken aanmelden. Bij het behandelen van deze klachten kunnen verschillende disciplines betrokken zijn. Tijdens deze cursus zal daarom zowel het fysiotherapeutische proces als wel het medische beleid worden besproken.

De cursus geeft inzicht in de oorzaken, de pathofysiologie en in het adequaat diagnosticeren en behandelen van verschillende enkel- & voetklachten. Een juiste diagnosestelling is hierbij belangrijk om te bepalen of de klacht onder het domein van de fysiotherapeut valt of dat een patiënt multidisciplinair moet worden behandeld. De aangrijpingspunten voor de fysiotherapeut bij diverse aandoeningen zullen worden besproken. De klachten zullen worden benaderd vanuit de biomechanica, myofasciale relaties en (patho)kinesiologie. Per aandoening zullen de oorzaken, de risicofactoren, het fysiotherapeutisch onderzoek (gewricht functietesten en loopanalyse), de behandelopties (mobilisaties, myofasciale technieken en oefentherapie) en het medisch beleid worden besproken.

Time

(Saturday) 10:00 - 16:30

Location

Linnaeusweg 31, 3401MS, IJsselstein

Organizer

Fysio Physics Opleidingenopleidingen@fysiophysics.nl

X