4xT® CoronaFit, de beste herstelzorg na corona!


Meest voorkomende klachten na corona

Wanneer u een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt, verloopt het corona herstel vaak langzaam en moeizaam. De meest voorkomende covid klachten zijn vermoeidheid, spierpijn en moeite met op gang komen. Alle richtlijnen geven aan dat gerichte revalidatie noodzakelijk en van levensbelang is.

 

Alleen wandelen als therapie werkt niet

Het coronavirus tast naast de longen ook het hart, nieren, lever, darmen en spieren aan. Daarom kunnen, afhankelijk van de ernst en of u langdurig op bed of in het ziekenhuis heeft gelegen, uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Dit alles kan uw (bewegend) functioneren negatief beïnvloeden en een grote invloed hebben op de activiteiten in uw dagelijks leven. Zonder gerichte revalidatie kan herstel na corona 1 tot 3 jaar duren!

 

4xT® CoronaFit, een totaalaanpak, stap voor stap

Fysio Physics heeft samen met medisch specialisten en fysiotherapeuten van Fysio Physics een speciaal programma ontwikkeld voor Long COVID herstel, namelijk 4xT® CoronaFit. U werkt samen met uw fysiotherapeut, zowel individueel als in groepsverband, via een gericht stappenplan aan uw herstel. Er wordt rekening gehouden met uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het programma bestaat uit gerichte fysiotherapie, herstel bevorderende training en gezonde voeding. Er wordt gewerkt met het CoronaFit educatieboek en CoronaFit werkboek. Alle therapeuten van Fysio Physics hebben de erkende specialisatie opleiding Revalidatie na Covid-19 gevolgd.

 

Een gericht stappenplan, hoe ziet dat er uit?

Stap 1: Intake & Testen: uiteraard starten we met een intake, het testen en in kaart brengen van uw belastbaarheid en beperkingen.

Stap 2: Proefbehandeling. Aan de hand van de 1e behandeling wordt de reactie van uw lichaam op inspanning in kaart gebracht en het instapniveau van de training bepaald.

Stap 3: Stapsgewijs sporten na corona d.m.v. opgebouwde specifieke training om uw herstel te bevorderen.

Let wel: voor een snelle en succesvolle revalidatie is dagelijks thuis oefeningen doen essentieel. Hierbij maakt u gebruik van het boek. In het boek staan alle oefeningen die u zelfstandig thuis kunt doen. Verder heeft u een stappenteller nodig of een smartwatch.

Wanneer uw benauwdheidsklachten ernstig zijn, is het verstandig om ook een Threshold IMT bij ons aan te schaffen. Dit is een klein apparaatje om uw longen te trainen. Uw fysiotherapeut zal u tevens uitleg geven over het gebruik.

 

Revalidatieprogramma CoronaFit, individueel of in groepsverband

Wilt u ook aan de slag in groepsverband onder deskundige begeleiding? Meld u dan aan voor dit revalidatieprogramma. Dit kan per mail: fysiotherapie@fysiophysics.nl of telefonisch 088-3232500.

 

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Na een verwijzing door een huisarts of specialist heeft u recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden, vergoedt vanuit de basisverzekering. Dit kan 1 keer worden verlengd met een periode van 6 maanden; een verwijzing door een specialist is dan noodzakelijk. Let wel: wanneer zorg vergoed wordt vanuit het basispakket, dan is het wettelijk eigen risico van toepassing.

Om aanspraak op vergoeding vanuit de basisverzekering te maken, moet de patiënt er mee instemmen dat zijn gegevens worden gebruikt voor een onderzoek naar de effectiviteit van paramedische herstelzorg. Deze gegevens bestaan uit gewicht, conditie en andere klinimetriegegevens. Deze gegevens kunnen eventueel opgevraagd worden door een onderzoeksbureau. Eind 2020 is het 2e deel van het onderzoek gestart. Een onderzoeksgroep verzamelt de dossiergegevens en er kan gevraagd worden om extra vragenlijsten in te vullen of een test uit te voeren om bijvoorbeeld de conditie te bepalen. Het doel is om te kijken wat de effecten van de behandelingen zijn en of de herstelzorg voortgezet kan worden. Voor dit tweede deel van het onderzoek is schriftelijke toestemming van de patiënt nodig.

Deze vergoeding is tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering tot 1 augustus 2021. Onlangs is bekend gemaakt dat deze regeling verlengd wordt tot 1 augustus 2023. Meer informatie over de verlenging en enkele wijzigingen in de regeling vindt u hier.

Boek 4xT® CoronaFit

 

4xT® CoronaFit Compleet

4xT® CoronaFit Basis

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    Laten we uw herstel werkelijkheid maken!​

    We bellen u op elk gewenst moment.

      X