De behandeling bij heupklachten. Kies voor de beste behandeling!


Heuppijn, liesklachten, slijmbeursklachten, slijtage?

We zien regelmatig mensen, vooral sporters en ouderen, die soms al jaren klachten hebben en alle vormen van therapie geprobeerd hebben, met weinig of geen resultaat. Zoals u op onze filmpjes kunt zien, hebben wij bij deze mensen, goede resultaten geboekt. Dus waarom zouden wij bij u niet hetzelfde kunnen bereiken? Het maakt niet uit welke vorm van lies- of heupklachten u heeft. Ook al heeft een arts de diagnose ‘ slijtage’ gesteld, met de Fysio Physics 4xT Methode® (4MTOR®) zijn de meeste mensen binnen enkele behandelingen pijnvrij! Ook bij mensen die heupklachten hebben na een nieuwe heup boeken we vaak goede resultaten.  Massage, pijnstillers, dry needling of rekken is slechts symptoombestrijding. Ook oefeningen werken averechts! Wij pakken direct de oorzaak van het probleem aan met de Fysio Physics 4xT Methode®. Loop dus niet langer met deze klachten rond. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar het zelf.

Geen symptoombestrijding, maar de oorzaak aanpakken!

De aanpak van heupklachten is veelal gericht op het bestrijden van de symptomen. De artsen schrijven pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voor (zoals Diclofenac) of injecteren met cortisonen. Ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, stroomprikkels, tens of ‘dry needling’. Maar dat is dweilen met de kraan open! Vergelijk het met iemand die met zijn hand klem zit tussen de deur. Natuurlijk ervaart hij pijn en zullen zijn spieren aanspannen. Dat is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Pijn bestrijden en spierspanning bestrijden is dus niet slim! Belangrijk is de oorzaak aan te pakken. En dat doen we met de Fysio Physics 4xT Methode®.

Door ‘sneltesten’ weten we al binnen enkele seconden waar de heup ‘klem loopt’ en hoe we dit vrij kunnen zetten. Bent u onder behandeling bij de pijnbestrijding of heeft u het advies gekregen voor een heupoperatie? Wij hebben al veel mensen met een soortgelijk verhaal als de uwe snel van de klachten kunnen helpen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op voor meer info.

Pees- of slijmbeursontsteking? Geen inspuiting, geen shockwave, geen operatie!

Na alle verhalen klinkt het misschien vreemd maar: een pees- of slijmbeursontsteking is geen afwijking of ziekte, maar een natuurlijk herstelproces. Vergelijk het met de hand die klem zit tussen de deur. Wanneer de pezen en slijmbeurzen klem lopen, kan er schade optreden. Het lichaam probeert dit te herstellen en zal daar voeding en bouwstoffen naar toezenden. Extra vocht en toename van de doorbloeding noemen de artsen een ontsteking. Dit bestrijden met ontstekingsremmers of de pezen met shockwave behandelen is een dwaalweg. Bij Fysio Physics werken we aan de oorzaak zodat de pezen en slijmbeurzen niet meer klem lopen. En dat merkt u meteen!

Oefeningen werken averechts bij heup- en liespijn!

Helaas krijgen mensen met heupklachten vaak oefeningen als therapie. Maar oefeningen werken averechts bij heup-/liespijn! Vergelijk dit nogmaals met de persoon die klem zit met zijn hand en dan handoefeningen moet gaan doen. Dat geeft meer pijn en spierspanning! De meest gemaakte fout is dat mensen stabiliteitsoefeningen krijgen zoals ‘core stability’ of oefeningen op een Bosu. Het lichaam probeert deze bewegingen juist af te remmen, dus oefeningen zijn geen slimme keuze! Pas wanneer u pijnvrij kunt bewegen, bent u klaar voor oefeningen.

Werkt de Fysio Physics 4xT Methode® ook bij een versleten heup?

Ja! Ons doel is een heupoperatie te voorkomen. Maar natuurlijk lukt dat niet altijd. Soms is het gewrichtskraakbeen zo ver afgesleten dat de botstukken in het heupgewricht vast lopen. Doelstelling is dan om een operatie zo lang mogelijk uit te stellen. Zoals u wellicht weet gaat een nieuwe heup niet onbeperkt mee en zal deze na een aantal jaren vervangen moeten worden. Ook het vernieuwen kan maar een aantal malen, afhankelijk van de prothese en hoe succesvol de operatie verloopt. Daarom heeft het voordelen om dit uit te stellen. Met onze methode kunnen we de druk tussen de botstukken verminderen, waardoor u makkelijker en met minder pijn kunt bewegen. Zijn de klachten te hevig en is een operatie onvermijdelijk, dan bereiden we u optimaal voor zodat u sneller herstelt na de operatie. Ook revalidatie na de operatie is onze specialiteit.

Wat kan de fysiotherapeut van Fysio Physics voor u betekenen?

Door middel van nieuwe therapeutische testen weten we vaak binnen enkele minuten waar de oorzaak gelegen is. De meeste mensen, ook patiënten die al op de lijst stonden om geopereerd te worden, zijn door behandelingen volgens onze methode inmiddels pijnvrij!

Ga thuis aan de slag met de zelfhulpboeken van Karl Noten

Educatieboek 4xT® ArtroFit

Trainingsboek 4xT® Artrofitness

 

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    Laten we uw herstel werkelijkheid maken!​

    We bellen u op elk gewenst moment.

      X