Oncologie Fysiotherapie
Therapie rondom kanker


Oncologie fysiotherapie, nieuw?

Oncologie fysiotherapie, therapie rondom kanker, is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie in Nederland. Voor ons is het niet nieuw, want bij Fysio Physics hebben we al meer dan 20 jaar ervaring in behandeling, begeleiding, training en revalidatie van mensen rondom kanker door middel van een eigen behandelmethode. Heeft u kanker, bent u onder medische behandeling, geopereerd of herstellende van de medische behandeling? Kies dan voor de beste behandeling. Al onze therapeuten hebben een opleiding gehad in deze methode. Voor de ‘moeilijkere gevallen’ hebben we een team van gespecialiseerde therapeuten en artsen. Maak vandaag nog een afspraak voor een intake of neem contact op voor meer uitleg.

Waarom is therapie rondom kanker zo belangrijk?

Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelmogelijkheden voor. Gelukkig is door de huidige medische zorg de overlevingskans enorm toegenomen. Wanneer de diagnose ‘kanker’ gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Medische behandeling zoals een operatie of bestraling veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen en bijvoorbeeld oedeem (vochtophoping). Volgens de WHO is therapie naast medische behandeling belangrijk om er voor te zorgen dat de kwaliteit van leven verbeterd wordt en dat de kans op het nogmaals krijgen van kanker afneemt.

4xT® Oncofysio rondom kanker

4xT® Oncofysio na bijvoorbeeld borstkankeroperatie geeft mensen al heel snel een goede armfunctie terug. Binnen 1 behandeling merkt u direct het verschil bij onze aanpak. Door de operatie en door bestraling ontstaat littekenweefsel waardoor de gewrichten en spieren vast komen te zitten. Met onze nieuwe ‘ myofasciale technieken’ kunnen we de problemen die hierdoor ontstaan zoals pijn bij bewegen, vastzittende gewrichten, minder spierkracht en vocht in de arm direct verminderen. Als enige in Nederland werken we met speciale Scandinavische apparatuur, gecombineerd met ‘manuele technieken’, om hardnekkige problemen snel te verhelpen.

Wanneer kunt u het beste starten met fysiotherapie?

In principe kunt u direct starten met fysiotherapie, maar bij voorkeur nog voor de medische behandeling. Wanneer de diagnose ‘kanker’ bij u gesteld is, komt er heel veel op u af. Wij begeleiden u graag bij de verwerking en voorbereiding op de medische behandeling. U maakt kennis met de behandelend therapeut en u krijgt uitleg over de behandeling die u bijvoorbeeld na de operatie bij ons kunt verwachten. Door voor de operatie, bestraling en/of chemo te starten met training, herstelt u sneller. Voor therapie rondom kanker heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig.

U verdient toch ook het beste?

Soms verwijzen artsen u naar therapeuten of instituten waar zij contacten mee hebben. Maar wij willen u er toch op wijzen dat u altijd vrij bent om uw eigen therapeut te kiezen. Daarnaast hebben alle therapeuten bij Fysio Physics een speciale opleiding gehad in therapie en training rondom kanker. Kies daarom voor de beste behandeling en meld u vandaag nog aan via ons afsprakenbureau voor een van onze praktijken bij u in de buurt.

OncoFit, sterk tegen (Borst)Kanker

Als eerste in Nederland hadden wij ook een OncoFit programma, een sportief leefstijlprogramma voor mensen rondom kanker. U kunt zowel individueel als in groepsverband dit programma volgen. In ons unieke ‘OncoFit Educatieboek’  vindt u alles wat u wilt weten over het ontstaan van kanker, de medische behandeling, gezonde leefstijl, gezonde voeding en sporten rondom kanker. Op elke praktijk kunt u dit boek inkijken. Let wel: dit boek is alleen verkrijgbaar voor patiënten van onze praktijken.

Wat kan Oncologie Fysiotherapie van Fysio Physics voor u betekenen?

Meer energie hebben
Fitter en fijner voelen
Zekerder voelen
Een gezondere bloeddruk hebben
Een ‘gezonder gewicht’ krijgen
Bewegen leuk (gaan) vinden
Bewuster met voeding om gaan
Minder last hebben van vochtophoping

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    X