Orthopedische Revalidatie 4xT Methode®

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode®  is een nieuwe behandelmethode voor een effectievere behandeling van gewrichtsklachten. Deze methode combineert (nieuwe) manuele technieken met myofasciale release en Taping volgens het 4xT® ‘algoritme’.  Doelstelling is de best mogelijke behandeling.  Zowel de klinische redenatie als de technieken zijn vernieuwend voor de fysio/manueel/bekkentherapeut. Centraal staat het nieuwe Anatomische Model waarbij vooral de functionele samenhang van gewrichten, spieren en fascie getest word d.m.v. de Dynamische ArthroMyofasciale Translatie Testen® (DAMT-Testen®). De DAMT-Testen® voorspellen de beste interventie, locatie, richting en intensiteit van de interventies. Behandeling vindt vervolgens plaats volgens het 4xT® Behandelprotocol in een duidelijk stappenplan. Naast een duidelijk theoretisch EBP kader en Myofasciale integratie, wordt veel aandacht besteed aan praktische vaardigheden.

 

Orthopedische Revalidatie Trainer 4xT Methode® voor gevorderde personal trainers en massagetherapeuten

Orthopedische Revalidatie Trainer volgens de 4xT Methode® stelt gevorderde personal trainers in staat om klanten met gewrichtsklachten te begeleiden én te behandelen. De 4xT Methode® is een nieuwe therapeutische behandelmethode voor effectievere behandeling van gewrichtsklachten. Dit is de enige fysio/manueeltherapeutische opleiding die niet-fysiotherapeuten opleidt in Manuele Technieken en insturen van gewrichten. De personal trainer leert zo eerst zijn klant met bijvoorbeeld rugklachten eerst klachtenvrij te maken en vervolgens met behulp van medische fitness deze klant verder te trainen. In samenwerking met de fysiotherapeuten kan een totaalaanpak aangeboden worden en ingespeeld worden op de veranderde gezondheidszorg. Zowel de behandeling als de training vindt plaats volgens het 4xT® Behandelprotocol en het 4xT® Trainingsprotocol in een duidelijk stappenplan.

Let wel: de niet-fysiotherapeuten krijgen extra zelfstudie blokken en theoretische toetsing over de Nieuwe Anatomie & arthrokinematica.

 

Inhoud

Module 1. Basisprincipes Orthopedische Revalidatie
Module 2. Rugklachten specifiek en aspecifiek
Module 3. Nekklachten & Schouderklachten
Module 4. Elleboogklachten & KANS
Module 5. Bekkenklachten & Heupklachten
Module 6. Knieklachten traumatisch en niet-traumatisch
Module 7. Onderbeenklachten & Enkelklachten
Module 8. Orthopedische revalidatie training & casuïstiek

Een module bestaat uit 2 dagen.  Om deel te kunnen nemen aan een losse module dient u eerst deelgenomen te hebben aan module 1 & 2.

 

Doelstellingen

Algemeen doel:
Evidence Based Practice en Best Practice bij Orthopedische klachten met behulp van bestaande en nieuwe interventies (myofasciaal).

Globale inhoud scholing

• Huidige wetenschappelijke evidentie en (KNGF) richtlijnen vertalen naar therapeutisch handelen
• Bepalen van baseline en vooruitgang van de behandeling m.b.v. KNGF aanbevolen klinimetrie
• Myofasciale samenhang en nieuwe myofasciale technieken
• Manuele technieken verfijnen en combineren met Myofasciale Release Technieken en oefentherapie

 

De meerwaarde van Orthopedische Revalidiatie (4xT Methode®)

Een behandeling volgens deze methode durven we het aan om resultaat te garanderen. Dit is uniek in de fysiotherapie. Durft u dit al aan? Door de gerichte Testen is het mogelijk elke interventie, mobilisatie/manipulatie (Trigger) en tape applicatie (Tape) nauwkeurig te kiezen. Hierdoor is elke techniek altijd effectief. Op basis van de gerichte Testen worden ook de oefeningen specifiek gekozen (Train). De oefeningen slijpen direct de nieuwe bewegingen in het fasciale patroon in. Dit zorgt voor een blijvend resultaat. Onze ervaring is dat 80% van de patiënten binnen 1-3 behandelingen klachtenvrij is. Maar zeg nou eens zelf, ook als we de meeste patiënten klachtenvrij zouden hebben binnen 6 behandelingen zou dit toch al een meerwaarde en een revolutie zijn in de fysiotherapie?

Tijdens de opleiding wordt fysiotherapie, manuele therapie & training in een nieuwe dimensie geplaatst. Zowel de training als behandeltechnieken zijn gestructureerd in een duidelijk stappenplan. De theorie is in de vorm van zelfstudie en e-learning, waardoor het vooral een praktische opleiding is. U leert technieken waarmee u direct aan de slag kunt. De 4xT Methode® is volledig geïntegreerd in de opleiding en staat garant voor directe resultaten en is uniek in de medische fitness en fysiotherapie! U vindt nergens zo’n uitgebreide en doeltreffende opleiding.

 

Voor wie

Fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten. sportmasseurs, gediplomeerde medische fitness trainers en gediplomeerde personal trainers.

Aantal contacturen

112

Studiebelasting

25-36 uur

Didactische werkwijze

Theorie, praktijk en casuïstiek

Toetsing

Praktijktoets casuïstiek ter afsluiting van de opleiding.

Afsluiting

Na deelname aan tenminste 14 van de 16 cursusdagen en deelname aan de praktijkdag casuïstiek ontvangt cursist het diploma.

Accreditatie

Accreditatie voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) en Keurmerk Fysiotherapie met 72 punten.

Studiemateriaal

Tijdens de opleiding maken wij gebruik van het boek RugFit, Karl Noten. Dit boek zit bij het cursusgeld inbegrepen.

Daarnaast maken wij gebruik van de onderstaande boeken. Wij adviseren u deze aan te schaffen.
Extremiteiten, D.L. Egmond / R. Schuitemaker, ISBN10 9036805910, ISBN13 9789036805919
Orthopedic Physical Examination Tests, Chad. E. Cook / Eric J. Hegedus, ISBN10 1292027967, ISBN13 9781292027968
Anatomische Atlas Prometheus, Michael Schunke / Erik Schulte, ISBN10 9031379344, ISBN13 9789031379347

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van een tractiegordel. Deze kunt u o.a. aanschaffen bij de cursuslocatie en via onze webshop.

Aantal lesdagen
16 dagen

Cursusgeld
volledige opleiding: € 2295,-, 3 termijnen van € 780,- p/mnd of 5 termijnen van € 474,- p/mnd incl. lesmateriaal, starterskit EasyTape t.w.v € 49.95 en het boek RugFit t.w.v. € 49,95.
losse module (2 dgn): €445,-. incl. lesmateriaal, 2 rollen EasyTape en het boek RugFit

Startdata
vr 8 januari of vr 6 september 2019

Aantal deelnemers
minimaal 25, maximaal 60

Accreditatie
72 punten KNGF, 72 punten Keurmerk Fysiotherapie

Louise Ensing

Louise Ensing

Cursusleiding

088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Docenten:

Karl Noten

Karl Noten

Karl Noten (Sport)Fysiotherapeut, grondlegger 4xT Methode® Karl Noten is eigenaar van Fysio Physics, (sport)fysiotherapeut en grondlegger van de 4MTOR®. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Ook is hij auteur van inmiddels meer dan 18 boeken over gezondheid en fitness.

Karl Noten

Karl Noten

Karl Noten (Sport)Fysiotherapeut, grondlegger 4xT Methode® Karl Noten is eigenaar van Fysio Physics, (sport)fysiotherapeut en grondlegger van de 4MTOR®. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Ook is hij auteur van inmiddels meer dan 18 boeken over gezondheid en fitness.

Cursuslocatie:

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Gerelateerde opleidingen:

2023

No Events

X