Aantal lesdagen
3 dagen

Cursusgeld
volledige cursus: € 399,-

Startdata
wo 12, 19 en 26 juni 2019

Aantal deelnemers
minimaal 15, maximaal 30

Contact
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

Orthomoleculaire Voeding Verkort

Tijdens deze 3-daagse wetenschappelijk onderbouwde opleiding leer je hoe je je klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan? Docent Wouter de Jong is naast diëtist en orthomoleculair therapeut al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde. Hij leert je op de juiste wijze een voedingsplan samen te stellen en welke supplementen je hierbij zou kunnen adviseren om een beter en sneller resultaat te behalen. Daarnaast behandelt hij een aantal veel voorkomende kwalen en ziektebeelden. Na deelname aan deze opleiding ben je in staat om op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen te geven.


Cursusinhoud

Dag 1: Inleiding orthomoleculaire geneeskunde en gezonde voeding
Om gezondheid en alle lichaamsfuncties optimaal in stand te houden is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfherstellend vermogen, mits er voldoende “bakstenen en cement” (micronutriënten) aangeleverd worden, middels voeding en suppletie. 

De meeste chronische aandoeningen zijn lifestyle gerelateerd, waarbij voeding één van de belangrijkste is. Je leert deze dag wat nu écht gezonde voeding is, inclusief een uiteenzetting van de macronutriënten. Wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

Dag 2: Vitaminen, mineralen, supplementen en aminozuren
De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. Wat is de functie van de diverse vitaminen en mineralen? Hoe kun je een tekort herkennen, welke testen zijn ervoor? Welke interventies kun je toepassen om een tekort (snel) op te heffen en welke doseringen zijn daarvoor nodig? Hoe selecteer je het juiste supplement en van welk merk?

Dag 3 Casuïstiek. Hoe combineer je dit met fysiotherapie en personal training?
Deze dag gaat verder in op de theorie, maar vooral praktische toepassing van de opgedane kennis onder andere middels casuïstiek. Wat voor praktisch advies kun je geven aan sporters, senioren, bij artrose, artritis, pijnklachten, diabetes, stress (burn-out), vermoeidheid, enzovoort.

 

Voor wie

Fysiotherapeuten en gediplomeerde trainers, zoals personal trainers en fitness trainers.

Aantal contacturen

18 uur

Didactische werkwijze

Theorie en casuïstiek

Afsluiting

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

 

Studiemateriaal

Het volgende boek dien je zelf aan te schaffen:
How Not To Die, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9781250066114.
Je kunt ook de Nederlandse versie aanschaffen: Hoe overleef je?, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9789492847003.

 

Testimonials Cursisten

Al met al is dit wat mijn ervaring van deze cursus is geweest , meer dan goed en is het geld DUBBEL en DWARS waard, welk prijs kaartje hangt er aan je leven-kwaliteit en duur …. is toch niet in prijs uit te drukken ! En zelfs al zit je niet in de sport wereld of niet bezig in het dagelijkse leven met mensen te begeleiden op dit gebied, is het zeer leerzaam om alleen je eigen blik op voeding en je levens kwaliteit te verbeteren . Met deze cursus en nieuw informatie kan ik mijn Clienten een STUK beter helpen als Personal trainer en de resultaten met ze behalen die ze graag willen en dat op een efficiënte gezonde en snellere manier.
Peter E.
In September heb ik de Orthomoleculaire voedingscursus gevolgd. Wat mooi om nu eindelijk eens een voedingscursus te volgen die mooi aansluit op de visie van Fysiophysics. Wouter de Jong weet echt vreselijk veel. Hij heeft ons heel veel handvaten gegeven waar je mee uit de voeten kan. Het boek hoe overleef je is ook een mooi naslagwerk. De cursus is zeker een aanrader. Er was alleen een groot nadeel, en dat was dat de cursus van mij wel langer had mogen duren. Dus Fysiophysics…ik kijk uit naar een vervolg.
Sharon O.

Docenten:

Wouter de Jong
Diëtist en gespecialiseerd in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde. Hij is al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde, schrijver en veelgevraagd spreker.

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Opleidingen agenda

2024

No Events

X