De snelste behandeling bij enkelklachten. Kies voor de beste behandeling!


Enkelklachten, voetklachten, achillespeesklachten, fasciitis plantaris, hielspoor, polyneuropathie, Hallux Valgus of operatie gehad?

Met de Fysio Physics 4xT Methode® (4MTOR®) zijn de meeste mensen met klachten rondom de enkel effectief te behandelen! Wij zien mensen die al jaren met klachten rondlopen en vele therapieën hebben gehad, ook bij gerenommeerde orthopedische klinieken, met weinig resultaat. Zoals u op de filmpjes kunt zien, hebben wij soms deze mensen binnen enkele behandelingen van de klachten af kunnen helpen. Blijf dus niet langer met de klachten rond lopen en maak vandaag nog een afspraak. Hoe eerder we de behandeling starten hoe beter.

Let op: steunzolen werken averechts!

Bij enkel- en voetklachten worden vaak steunzolen geadviseerd, ook door de huisarts, om de voeten die soms doorgezakt zijn te ondersteunen en te corrigeren. Met alle respect voor de goede bedoelingen van de podotherapeut willen wij u met klem er op wijzen dat steunzolen voetklachten onderhouden en verergeren!

Het ‘doorzakken’ van de voeten is geen afwijking maar een functionele aanpassing van de voeten. Wanneer uw enkels niet soepel genoeg zijn zullen uw voeten doorzakken om dit te compenseren. Anders kunt u niet afwikkelen tijdens het lopen. Wanneer steunzolen dit ‘doorzakken’ tegen gaan, zullen de voorvoet en tenen gaan verwringen maar ook de knie verwringen om dit op te lossen. Daarom klagen de meeste mensen met steunzolen over vermoeide voeten en pijn in de tenen en knieen. Heeft u steunzolen of draagt u speciale schoenen met ‘antipronatie’ zolen? Ons advies is om daar per direct mee te stoppen. Heeft uw podotherapeut vragen hierover, dan kunt u die naar ons verwijzen voor uitleg van de mechaniek van de enkel en voet.

Orthopedische schoenen zijn fataal voor uw voeten en enkels!

Wij zien regelmatig mensen met voetklachten zoals ‘polineuropathie’ met orthopedische schoenen op advies van hun orthopeed. Maar deze zijn fataal voor de gewrichten van uw enkels en voeten! De meeste klachten ontstaan doordat de gewrichten niet goed bewegen. Orthopedische schoenen fixeren de enkels en voeten zodat de gewrichten niet meer kunnen bewegen. Hierdoor zullen de gewrichten stijver worden. Gewrichten maken voeding aan voor uw kraakbeen tijdens het bewegen. Wanneer u niet beweegt zal het gewricht dus steeds stugger en pijnlijker worden en het gewrichtskraakbeen afbreken. U doet er dus verstandiger aan om de oorzaak van uw klachten aan te laten pakken door een van onze therapeuten en te stoppen met dragen van orthopedische schoenen.

 

Shockwave? Nee! Dit verergerd voetklachten!

Ook patiënten die meerdere behandelingen met shockwave hebben gehad en daar soms extra voor moesten bijbetalen bij hun therapeut vinden steeds vaker de weg naar onze praktijken. Deze mensen hadden of geen effect van de behandeling of meer klachten! Vaak worden mensen met pijnklachten onder de voet zoals hielspoor en fasciitis plantaris met shockwave behandeld. Deze patiënten ervaren pijnklachten onder de voet maar de oorzaak hiervan zit NIET onder de voet. De irritatie onder de voet nog meer irriteren of ‘dood’ slaan, is dan niet zo’n slimme keuze. Wilt u aan de oorzaak werken? Dan kunt u bij ons terecht.

Wat kan de fysiotherapeut van Fysio Physics voor u betekenen?

Door middel van nieuwe therapeutische testen weten we vaak binnen enkele minuten waar de oorzaak gelegen is. Vaak zijn mensen, ook patiënten die al op de lijst stonden om geopereerd te worden, zijn met behandelingen volgens onze methode binnen enkele behandelingen pijnvrij! Let wel: soms kunnen enkelklachten die gepaard gaan met een ‘stijf’ enkelgewricht hardnekkig zijn, waardoor meer behandelingen nodig zijn. Maar verbetering is echt mogelijk.

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    Laten we uw herstel werkelijkheid maken!​

    We bellen u op elk gewenst moment.

      X