Pijn in schouder

Pijn in schouder oplossen met de innovatieve 4xT® behandelingsmethode | Snelle verlichting en persoonlijke begeleiding 

Pijn in je schouder is erg vervelend. Met de Fysio Physics 4xT Methode® ervaren de meeste mensen binnen enkele behandelingen enorme verbeteringen! Er zijn veel voorbeelden van mensen die al jaren met klachten rondliepen en verschillende therapieën hebben gehad, allemaal zonder resultaat tot ze bij ons kwamen. De Fysio Physics 4xT Methode® pakt het anders aan en wij leggen je graag uit hoe wij dat precies doen. 

Wat houdt de 4xT® methode in? De kracht van behandeling van pijn in schouder met de 4xT® methode 

Wat je vaak ziet bij de aanpak van schouderklachten is dat de meeste behandelingen gericht zijn op symptoombestrijding. Op het eerste oog lijkt dat een prima keuze te zijn, maar de oorzaak wordt er niet door verholpen. Daarmee onderscheidt de 4xT Methode® zich. Door niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel rond het probleemgebied, aan te pakken verhelpen we de oorzaak en krijg je een blijvende blange termijn oplossing. 

Begrijp de effectieve aanpak van pijn in schouder met de 4xT® behandelingsmethode 

Schouderklachten worden op verschillende manieren aangepakt. Artsen schrijven pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners toe. Het injecteren van cortisonen gebeurt ook, net als massages, stroomprikkels of dry needling. Deze behandelmethoden hebben vaak kortdurend effect, en dan komt de klacht weer terug. 

Vergelijk het met iemand die met zijn hand klem zit tussen de deur. Dit doet pijn en de spieren worden aangespannen, dat is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Spierspanning en pijn bestrijden is dan niet de beste aanpak. Het is belangrijk om eerst de oorzaak aan te pakken, namelijk de deur wagenwijd openzetten en de hand ertussenuit halen.  

En dat is precies wat we met de 4xT Methode® kunnen bereiken. Door middel van een sneltest is binnen luttele momenten duidelijk waar de schouder ‘klem loopt’ en hoe we deze blokkade kunnen verhelpen. 

Hoe pijn in de schouder je dagelijkse leven beïnvloedt 

Pijn in de schouder speelt een grote rol in je leven. Het lastige is ook dat je de oorzaak aan de buitenkant vaak niet ziet. Voelen doe je het wel volop. Onthoud dat de pijn snel verholpen wordt, als je dankzij de 4xT Methode® de echte oorzaak van het probleem kent. Vaak ben je na een paar behandelingen weer de oude. 

Veelvoorkomende pijn in schouder: herken de signalen 

Door de signalen op tijd te herkennen, voorkom je dat de klachten erger worden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn verschillende soorten pijn in de schouder. Gelukkig zijn er bepaalde signalen die je helpen om het probleem te ontdekken. 

 • Pijnlijke schouder en arm ‘s nachts

  Dit is een vaak zeurende pijn die erg vervelend is. Je kunt lastig op je schouder liggen, waardoor je niet lekker slaapt. Zowel een stekende als tintelende pijn komt voor.

 • Pijnlijke schouder die uitstraalt naar de arm en hand

  De pijn in je schouder kan uitstralen naar je arm en je hand. In dit geval zijn de schouderklachten ernstiger. Je voelt het soms tot in je vingers. De oorzaak zou een slijmbeursontsteking of een ‘frozen shoulder’ kunnen zijn.

 • Plotselinge, hevige pijn in de schouder

  De naam zegt het al, deze pijn komt plotseling en is hevig. Het voelt alsof er een mes in je schouder of tussen je schouderbladen wordt gestoken. Als de pijn gepaard gaat met heftig zweten en misselijkheid, moet je meteen je huisarts bellen.

 • Pijn aan de achterkant van de schouder

  Pijn aan de achterkant van je schouder beïnvloedt alles wat je doet. Als je je arm wilt optillen, voel je de pijn, net als wanneer je iets vast hebt of iets simpels doet zoals schrijven.

Schouderpijn en beperkte beweging: 4xT® methode in actie 

Schouderklachten gaan vaak gepaard met beperkte beweging. De pijn zelf zorgt er al voor dat je je schouder minder goed kunt bewegen. Daarnaast kan er een blokkade zitten, waardoor het gewricht niet functioneert zoals het moet. Hier komt de 4xT® methode van pas. 

De focus ligt namelijk niet op het bestrijden van de pijn, maar op het aanpakken van de oorzaak. Na een kort onderzoek is duidelijk waar de schouderklachten vandaan komen. Op basis daarvan wordt de juiste behandelmethode gekozen. Je bent daardoor niet alleen snel van de pijn af, maar de klachten keren vaak ook niet meer terug. 

Pijnlijke schouder en arm, bewegingsbeperkt 

De pijn in je schouder kan uitstralen naar je hele arm, waardoor bewegingen van de arm en schouder moeizaam gaan. 

Schouderklachten door overbelasting: verbetering met 4xT® behandelingsmethode

Pijn in de schouder is vaak een gevolg van overbelasting. Door steeds dezelfde beweging te maken, raken de pezen in de schouder geïrriteerd. Vanwege een positiefout in de schouder zorgen de spieren voor een inhibitie waardoor je je schouder niet goed kan bewegen. Hierdoor beschermt je lichaam je voor verdere schade in de schouder. Deze positiefout is als het ware de hand tussen de deur waardoor de pezen in de schouder dikker worden en dus klem komen te zitten. 

 
Overbelasting in de schouder kan iedereen overkomen, maar het komt vooral voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. De belastbaarheid van deze mensen wordt lager vanwege inactiviteit, waardoor de dagelijkse belasting hoger wordt. Met het ouder worden, daalt de kwaliteit van onze spieren, pezen en gewrichten en bestaat de kans dat je klachten krijgt. Hier kun je niks tegen doen, dit hoort nu eenmaal bij het verouderingsproces. 

Andere oorzaken van overbelasting kunnen zijn veel sporten (zoals tennis of honkbal) en in een verkeerde houding achter een bureau zitten. 

De 4xT® behandelmethode pakt de schouderklachten bij de oorzaak aan. Voordat we met de behandeling beginnen, onderzoeken we wat de oorzaak van de pijn is. Als we dat weten, kiezen we de juiste behandeling. 

Langdurige pijn in de schouder en arm 

De 4xT® methode is geschikt voor alle schouderklachten. Ook als je al jarenlang pijn in je schouder en arm hebt en twijfelt of het ooit nog goed komt, is de 4xT® methode de oplossing. Centraal in de behandeling staat de fascie. Dat is het centrale bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en alles met elkaar verbindt. 

Door verklevingen van de fascie verandert de trek- en drukkracht. Bewegingen worden daardoor afgeremd, spieren verzwakken en er ontstaat pijn. Als er niks aan gedaan wordt, heb je langdurige pijn in de schouder en arm. 

Pijnlijke schouder en arm in rust 

Er is een verschil tussen pijn in de schouder en arm tijdens beweging en pijn tijdens rust. De pijn in rust voel je bijvoorbeeld als je in slaap wilt komen. Het lukt niet om je plekje te vinden, omdat liggen op de schouder pijnlijk is. Ook in de ochtend voelt het niet fijn, omdat de schouder dan stijf is. 

Dankzij de 4xT® methode wordt je schouder weer soepel, waardoor het bewegen beter lukt. De pijn verdwijnt, waardoor je ook weer beter slaapt. 

Tintelingen in de schouder: verlichting dankzij de 4xT® behandelingsmethode 

Tintelingen in de schouder worden vaak veroorzaakt door een beknelde zenuw. De tintelingen stralen in sommige gevallen uit naar de arm en hand. Behalve dat dit vervelend is, is het ook nog eens pijnlijk. De 4xT® behandelmethode pakt de oorzaak van de beknelde zenuw aan. Hierdoor worden de tintelingen snel minder. 

Er zijn verschillende vormen van schouderklachten die gepaard gaan met tintelingen. Hieronder zie je wat de meest voorkomende vormen zijn. 

Pijnlijke schouder, tintelende arm en hand

Een van de meest voorkomende oorzaken van een pijnlijke schouder met tintelingen in de arm en hand is een verkeerde werkhouding. Je zit niet goed, of je maakt te vaak dezelfde beweging, zoals typen. Het gevolg is dat er iets vastloopt in je schouder. De tintelingen worden veroorzaakt door een beknelde zenuw. Dit kan uitstralen tot in je hand. 

Pijn in de nek en schouder, duizelig

Een van de vervelendste gevolgen van pijn in de schouder en nek is duizeligheid. Dit gebeurt vaak als je je hoofd van links naar rechts of van onder naar boven beweegt. De duizelingen zijn vaak kort, maar kunnen ook langer aanhouden. 

Pijn achter oor, in de nek en schouder

Hierbij heb je last van een stekende pijn achter je oor. Dit komt door blokkades in je nek en/of schouder. De oorzaken zijn verschillend. Een verrekte spier is een bekende boosdoener, net als spanningen. 

Pijn in de nek en schouder door stress

Dat te veel stress ongezond is, weten we allemaal. Stress veroorzaakt tal van klachten, waaronder pijn in de nek en schouder. Misschien ken je het gevoel dat je gespannen voor je beeldscherm zit, omdat je tegen een deadline aan zit. De gespannen houding zorgt op termijn voor een pijnlijke nek en schouder. 

Pijn in schouder beheersen met de 4xT® behandelingsmethode in het dagelijks Leven 

Een pijnlijke schouder beheerst je leven op een manier waar je niet vrolijk van wordt. Werkelijk iedere beweging is pijnlijk, of is dat mogelijk. Het komt er dus op neer dat je hele dagen last hebt. De 4xT® behandelmethode verlicht niet alleen de pijn, maar zorgt er ook voor dat de klachten verdwijnen. Dat komt omdat de oorzaak wordt aangepakt. Daarmee onderscheidt de 4xT® methode zich van andere behandelwijzen. 

Oorzaken van pijn in schouder: ontdek de kern van het probleem 

We hebben al meer aangegeven dat het belangrijkste is om de kern van het probleem aan te pakken. Het is natuurlijk goed om de pijn te verhelpen, maar als er niks aan de oorzaak wordt gedaan, blijft de pijn terugkomen. En daar zit je niet op te wachten. Hieronder zie je welke schouderklachten vaak voorkomen. 

 • Ontstekingsaandoeningen van de schouder

  Veel pijn aan de schouder wordt veroorzaakt door ontstekingen. Een ontsteking zie je soms aan de buitenkant, voelen doe je het in ieder geval altijd. Een van de meest gevreesde ontstekingen is de slijmbeurs.

  Slijmbeursontsteking schouder

  De slijmbeurs is een zacht stootkussentje dat gevuld is met vloeistof. De slijmbeurs vermindert wrijving tussen bewegende weefsels en voorkomt (nog meer) schade bij vallen of stoten. In de schouder zit de slijmbeurs tussen de kop van de bovenarm en het schouderdak.

  Peesontsteking schouder

  De slijmbeurs is een zacht stootkussentje dat gevuld is met vloeistof. De slijmbeurs vermindert wrijving tussen bewegende weefsels en voorkomt (nog meer) schade bij vallen of stoten. In de schouder zit de slijmbeurs tussen de kop van de bovenarm en het schouderdak.

  Ontsteking schouder

  Bij een ontstoken schouder heb je pijn op de zij- of bovenkant van de schouder. Je merkt dit bijvoorbeeld als je in bed ligt. Het lukt niet om op de pijnlijke schouder te liggen. Een ontstoken schouder ontstaat soms zonder reden, zowel plotseling als geleidelijk.

  Zenuwontsteking schouder

  Een zenuwontsteking is de meest moeilijke, omdat de oorzaak vaak niet duidelijk is. De pijn is er vaak opeens, en heel heftig. De pijnaanval duurt uren tot weken. Je krijgt minder kracht in je schouder en arm.

 • Degeneratieve aandoeningen van de schouder

  “Ouder worden is prachtig, maar het komt met gebreken.” Dit is waar, maar het betekent niet dat je de gebreken maar zomaar moet laten gebeuren. Degeneratieve aandoeningen in de schouder worden dankzij de 4xT® methode een stuk minder overheersend. Hieronder zie je om welke aandoeningen het gaat.

  Artrose schouder vrouw

  Artrose komt vaak voor bij oudere mensen. Je merkt het bijvoorbeeld aan een pijnlijke of stijve schouder in de ochtend. Ook simpele handelingen, zoals het aantrekken van een jas, zijn pijnlijk. Artrose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en gebeurt meestal vanaf een leeftijd van 45 jaar. Het ontstaat soms door overbelasting of door een positiefout in de schouder, maar vaak is de oorzaak niet bekend.

  Reuma schouder

  De oorzaak van reuma in de schouder is lastig te achterhalen. Het is bekend dat het vaker voorkomt bij mensen van 45 jaar en ouder. Bewegingen in de schouder worden pijnlijk en je kunt je schouder minder goed bewegen.

 • Traumatische letsels van de schouder

  Traumatische letsels aan de schouder ontstaan spontaan, bijvoorbeeld door een val op de schouder.

  Schouder uit de kom

  Meestal gaat het schoudergewricht naar voren uit de kom. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de arm geheven wordt en tegelijkertijd naar achteren wordt gedraaid. Ook een val op de uitgestrekte arm is een bekende oorzaak. Omdat de spieren na het uit de kom raken van de schouder in een kramptoestand raken, heb je veel pijn.

  Gescheurde pees schouder

  Een gescheurde pees kan plotseling ontstaan of het gevolg zijn van een ongeluk of een blessure. Ook slijtage van de pezen is een oorzaak. Op latere leeftijd ontstaan er kleine scheurtjes in de pezen. Vaak doet dit geen pijn en is er geen behandeling nodig. In sommige gevallen is dat wel zo, dan komt de 4xT® methode goed van pas.

  Gebroken schouder

  Een gebroken schouder ontstaat vaak door een harde val op de schouder. Meestal breekt de kop van de schouder. Een gebroken schouder doet veel pijn. In sommige gevallen is een operatie nodig. Tijdens de revalidatie zorgt de goede schouder fysiotherapie ervoor dat je sneller weer alle bewegingen kunt maken.

  Gekneusde schouder

  Een gekneusde schouder is minder erg dan een gebroken schouder, maar soms net zo pijnlijk. De oorzaak is een val op de schouder. Je kunt je schouder ook ergens hard tegenaan stoten, maar dit gebeurt eerder met ellebogen en hoofden.

 • Overbelasting en andere aandoeningen

  Je hebt in dit artikel al gezien dat overbelasting vaak de oorzaak van een schouder aandoening is. Als je hele dagen op kantoor zit, heb je je schouders vaker nodig dan je denkt. We zetten alle aandoeningen hieronder voor je op een rij.

  Overbelaste schouder

  Als eerste de overbelaste schouder. Dit komt door steeds dezelfde beweging te maken. Na verloop van tijd zorgt dit voor dermate veel irritatie dat er (chronische) klachten ontstaan. Mensen die hele dagen typen kampen geregeld met overbelaste schouders. Dat geldt ook voor sporters die hun schouder veel gebruiken, zoals honkballers, atleten die aan werpnummers doen en tennissers. De overbelaste schouder kenmerkt zich door verschillende soorten pijn, van zeurend tot nauwelijks te harden.

  Kalk in schouder

  Kalk in de pezen van de schouder geeft klachten, vaak in de schouder zelf, maar ook in de bovenarm. Je krijgt bijvoorbeeld pijn bij tillen, het bewegen van de bovenarm of als je op je schouder ligt. Oorzaken zijn ouderdom, over -belasting en inklemming van de pees.

  Scheurtje in schouder

  Een scheurtje in de schouder betekent dat een pees beschadigd is. Dit heeft vaak met ouderdom te maken. Op latere leeftijd ontstaan er kleine scheuren in de pezen. Vaak is dit niet pijnlijk. Als dit wel het geval is, werkt de 4xT® methode verlichtend.

  Zenuwbeknelling in schouder

  Tintelingen in de arm en de hand, dat zijn de gevolgen van een zenuwbeknelling in de schouder. Dit is een vervelende aandoening, omdat het vaak zeer pijnlijk is. De pijn begint in de schouder en straalt uit naar de arm en hand. Het maken van steeds dezelfde beweging is een bekende oorzaak van een beknelde zenuw.

  Instabiele schouder

  Schouder instabiliteit betekent simpel gesteld dat je schouder steeds uit de kom schiet. Dat komt omdat de kop van de bovenarm niet goed in de kom blijft zitten. De oorzaak is vaak een eerdere val, waarbij de banden van de schouder zijn aangetast. Ook extreme lenigheid is een oorzaak. In vrijwel alle gevallen gaat de schouder naar voren uit de kom.

  Labrum schouder

  Labrum glenoidale is een ring van kraakbeen die rondom de onderkant van het schoudergewricht ligt. Letsel aan het labrum zorgt voor veel pijn en voor het moeilijk kunnen bewegen van de arm. Een labrumscheur ontstaat na een val of door herhaalde activiteiten of sport, waarbij de arm boven het hoofd moet worden getild. Met fysiotherapie worden de klachten onder controle gehouden.

  Beknelde zenuw schouder

  Een bekneld zenuw in de schouder veroorzaakt vaak tintelingen en pijn. Deze aandoening ontstaat wanneer een zenuw samengedrukt of bekneld raakt, wat leidt tot ongemak en mogelijk ernstige pijn. De symptomen kunnen variëren, maar tintelingen in de arm en hand zijn veelvoorkomende verschijnselen.

  Beknelde zenuw schouder” H4 “Subluxatie schouder

  Subluxatie van de schouder treedt op wanneer de kop van het schoudergewricht gedeeltelijk uit de kom raakt. Dit kan gebeuren als gevolg van een letsel of overmatige beweging. Een subluxatie kan leiden tot instabiliteit in de schouder, waardoor het moeilijk wordt om normale bewegingen uit te voeren. Het kan gepaard gaan met pijn en ongemak in het schoudergebied.

 • Andere gerelateerde aandoeningen

  Er zijn nog meer aandoeningen die schouderpijn veroorzaken. We bespreken hieronder twee bekende voorbeelden.

  Tennisarm schouder

  De tennisarm wordt vooral met de elleboog geassocieerd. Dat komt omdat de klachten in de elleboog ontstaan. Ze stralen alleen geregeld uit naar de schouder. Veel tennissers hebben last van hun schouder. Dat komt omdat er tijdens het serveren enorme kracht op de schouder komt te staan. Bij (te) veel tennissen leidt dit dan ook tot klachten.

  Uitzaaiingen schouder

  Pijn aan de schouder kan ook door uitzaaiingen van kanker komen. Er zijn verschillende voorbeelden bekend van mensen die met schouderklachten naar de huisarts gingen en een aantal onderzoeken later wisten dat ze uitgezaaide kanker hadden. Daarom is het altijd slim om bij lastig definieerbare klachten naar je huisarts te gaan. Je fysiotherapeut zal je daar ook op wijzen.

Hoe de 4xT® methode pijn in de schouder aanpakt en gezondheid bevordert 

Problemen in je schouder beheersen je dag, en niet op de goede manier. Je beweegt je schouder minder goed en elke beweging doet pijn. Het is dan ook duidelijk dat je er iets aan wilt doen, maar wat? Je hebt immers al veel geprobeerd. De 4xT® methode is jouw verlichting. 

Deze door Karl Noten en Marco Schuurman-Stekhoven bedachte methode kijkt niet naar de pijn, maar naar de oorzaak van de pijn. In veel gevallen leidt dit dan ook tot een snelle vermindering van de klachten. 

Pijn in de schouder na een blessure: behandeling met de 4xT® methode

Na een blessure aan de schouder wil je zo snel mogelijk weer aan de slag. De 4xT® methode richt zich niet op de spieren, maar op de fascie. Dit is het centrale bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en met elkaar verbindt. Door verklevingen van de fascie verandert de trek- en drukkracht. Hierdoor worden bewegingen afgeremd, verzwakken spieren en ontstaat pijn. Via diverse 4xT® protocollen worden gewrichten en organen getest en behandeld. 

Verlichting van pijn in de schouder door overbelasting: therapie met de 4xT® methode 

Vroeger hoorde je bij overbelasting vaak dat stoppen met de activiteit de oplossing is. Wij zijn het daar niet mee eens. Door de schouder op de juiste manier te behandelen, pakken we de lichamelijke oorzaak aan. Dit betekent niet dat je moet stoppen met de activiteit die de pijn veroorzaakt. Dankzij de behandeling wordt de pijn minder. Op basis van een kort onderzoek kiezen we de beste behandeling voor je schouder. 

Beheer van pijn in de schouder bij artritis met de 4xT® methode 

Artritis zorgt voor een stekende pijn in de schouder. De 4xT® methode is gericht op het aanpakken van de oorzaak. Als de oorzaak bekend is, wordt begonnen met de behandeling. Veel van onze cliënten hebben na een of enkele behandelingen al een stuk minder pijn in de schouder. 

Praktische adviezen voor het verminderen van pijn in de schouder met 4xT® therapie | ondersteuning met bewezen methoden 

De 4xT® methode speelt een grote rol bij het bestrijden van schouderklachten. Onze fysiotherapeuten kunnen het natuurlijk niet alleen. Door goed voor jezelf te zorgen, verklein je de kans dat de klachten terugkomen. 

Je levensstijl beheren tijdens en na schoudertherapie met de 4xT® methode 

Het is slim om tijdens en na de therapie goed voor jezelf te zorgen. Dit betekent niet alleen gezond eten en genoeg slapen, maar ook aangepast sporten en bewegen. Als je last van je schouder hebt en een fanatieke tennisser bent, zul je even wat rustiger aan moeten doen. Onze fysiotherapeuten staan je graag bij om te bepalen wat je wel en niet kunt doen. Het goede nieuws is dat je in de meeste gevallen lekker bezig kunt blijven. 

Preventie en verlichting van pijn in de schouder met 4xT® therapie 

4xT® Therapie is in de meeste gevallen snel succesvol. Er zijn veel voorbeelden van mensen die na enkele behandelingen weer pijnvrij waren. Je wilt natuurlijk graag dat de klachten niet terugkeren. Onze fysiotherapeuten geven je handige tips om terugkeer te voorkomen. Bepaalde oefeningen voor je schouder zijn hier een voorbeeld van. 

Ervaren schoudertherapeut met de 4xT® methode | Persoonlijke begeleiding voor snelle resultaten 

Onze therapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van schouderklachten. Ze blijven zich doorlopend ontwikkelen, om de nieuwste behandeltechnieken onder de knie te krijgen. Ze begeleiden je tijdens het hele proces, zodat je snel van je schouderpijn af bent. 

Medicamenteuze behandeling voor pijn in schouder wanneer nodig met 4xT® therapie 

Indien nodig wordt er medicatie toegeschreven om de pijn in de schouder te verlichten. Dit gebeurt alleen als de klachten zeer pijnlijk zijn en waarschijnlijk nog een tijd pijnlijk blijven. 

Slijmbeursontsteking schouder medicijnen 

Een slijmbeursontsteking in de schouder is in sommige gevallen zeer pijnlijk. Je kunt je schouder nauwelijks optillen. Het gaat hierbij zeker niet om het inspuiten van corticosteroïden. Dit kan de klachten alleen maar verergeren. 

Artrose schouder medicijn 

Artrose is eveneens een pijnlijke klacht. Het belangrijkste medicijn tegen artrose is de juiste voeding. In combinatie met bepaalde supplementen zorgt dit voor een verlichting van de pijn. 

Veelgestelde vragen

Hoe voelt een overbelaste schouder?

Een overbelaste schouder is vaak pijnlijk in rust, maar nog pijnlijker als je een bepaalde beweging maakt. De pijn in rust is vaak zeurend, bij beweging wordt het een stekende pijn. 

Hoe voelt artrose in de schouder?

Artrose kenmerkt zich door een pijnlijk en stijf gevoel, vooral in de ochtend. Als je de schouder gaat bewegen, wordt de pijn vaak minder. Helemaal verdwijnen doet de pijn alleen niet. 

Hoelang duurt een peesontsteking?

Hoelang een peesontsteking duurt, hangt af van de behandeling die je kiest. Met de 4xT® methode kun je er na enkele behandelingen al van af zijn. 

Wat te doen bij slijmbeursontsteking schouder?

Rust en pijnstilling zijn de eerste vormen van pijnbestrijding. Onze fysiotherapeuten helpen je daarna met gerichte behandelingen en oefeningen. 

Hoe slapen met pijnlijke schouder?

Met een pijnlijke schouder is het soms lastig slapen, zeker als je het liefst op die schouder ligt. Probeer een andere houding te vinden. Recht op je rug is vaak nog het beste. 

Wat te doen na val op schouder?

Direct na de val is het goed om te controleren of je schouder niet gebroken is. Als dat niet zo is, maar de klachten blijven, dan maak je een afspraak met de fysio. Waarschijnlijk zit er rond het gewricht een beschadiging, die met gerichte behandeling verholpen wordt. 

Wat te doen bij pijn in nek en schouders?

Het is belangrijk om niet te lang in dezelfde houding te zitten. Dat betekent onder meer dat je niet te lang achter je scherm blijft zitten. 

Is warmte goed bij pijn in schouders?

In de meeste gevallen is dit niet goed. Bij een slijmbeursontsteking moet je juist koelen, warmte verergert de klachten alleen maar. 

Waar zit de pijn in de schouder bij een slijmbeursontsteking?

De pijn zit vaak op de bovenkant van de schouder. Daar zit soms ook een zwelling en is de huid rood. 

Film