Hartklachten

Hartklachten. Kies voor de beste behandeling!

Wat zijn hartziekten?

Het hart is de motor van het lichaam en zorgt ervoor dat het bloed wordt rondgepompt. Er zijn verschillende redenen waardoor het hart deze functie niet optimaal kan uitvoeren. Bij hartfalen pompt het hart bijvoorbeeld te weinig bloed rond. In het geval van hartritmestoornissen is de duur tussen slagen niet meer gelijk en is er dus een verstoord ritme. Deze en andere hartziekten / hartklachten zorgen ervoor dat het hart niet meer optimaal functioneert en er verschillende klachten kunnen ontstaan.

Veel voorkomende klachten

Kortademigheid, pijn op de borst, duizeligheid en moeheid zijn een aantal veel voorkomende klachten bij hartproblemen. Klachten als moeheid en duizeligheid zijn vrij algemeen en hoeven niet direct op hartproblemen te wijzen. Vaak is een combinatie van klachten en klachtmomenten aanleiding voor nader onderzoek. (Op hartstichting.nl staan de verschillende hartziekten per aandoening en klachtenbeeld beschreven.)

Wat kan de fysiotherapeut van Fysio Physics voor u betekenen?

Door middel van nieuwe therapeutische testen weten we vaak binnen enkele minuten waar de oorzaak gelegen is. De meeste mensen, ook patiënten die al op de lijst stonden om geopereerd te worden, zijn met behandelingen volgens onze methode binnen enkele behandelingen pijnvrij!