Handtherapie

Handtherapie met de Innovatieve 4xT® Handtherapie Methode. Snelle verlichting en persoonlijke begeleiding

Ervaar je dagelijks ongemakken door pijn in je handen en polsen? De oplossing is dichterbij dan je denkt. De 4xT® Handtherapie Methode staat voor je klaar. Deze methode is niet zomaar een vorm van fysiotherapie voor hand en pols. Het is een geavanceerde aanpak die de onderliggende problemen aanpakt in plaats van alleen de pijn te bestrijden. Zo krijg je niet alleen directe, maar ook langdurige pijnverlichting. Ook geven we je mobilisatie technieken mee om toekomstige klachten te voorkomen.

Wat houdt de 4xT® Methode in? De kracht van handtherapie met de 4xT® methode

De 4xT® aanpak voor pijn in de handen en polsen kijkt breder dan normale fysiotherapie. Het is een bewezen methode die zich richt op de kern van het probleem. We geven een praktijkvoorbeeld: stel iemand zit met zijn hand klem tussen een deur. Het lichaam geeft dan een pijnsignaal af en de spieren verkrampen om verdere schade aan de hand te beperken. Traditionele fysiotherapie richt zich vervolgens op het bestrijden van de pijn. De 4xT® methode zet eerst de deur wagenwijd open. Zo behandel je niet alleen symptomen, maar vind je echte, langdurige verlichting.

Hoe pijn in handen en polsen je dagelijkse leven sterk beïnvloeden

Pijn in je handen of polsen kan een enorme last zijn. Of het nu gaat om pijn en stijfheid in de hand, beperkte vingerbeweging of tintelende handen, je ervaart het in je dagelijkse bezigheden. Misschien merk je zelfs dat je minder grip hebt, of dat simpele taken als een kopje optillen pijnlijk worden.

Hier voegt de 4xT® therapeut nog net een stapje extra toe. Niet alleen lossen we bestaande problemen op. We geven je ook de noodzakelijke inzichten en mobilisatietechnieken (zogenaamde handvattingen) mee om nieuwe problemen voor te zijn.

Oorzaken van pijn in handen en pijn in polsen: Ontdek de kern van het probleem

Verschillende aandoeningen kunnen pijn in handen en polsen veroorzaken, waaronder:

 • Carpaal Tunnel Syndroom (TCS)

  Het carpale-tunnelsyndroom (CTS) is een aandoening waarbij de middelste zenuw in de pols bekneld raakt, wat leidt tot tintelende vingers en handpijn.

 • Syndroom van Raynaud (tintelende vingers)

  Het syndroom van Raynaud veroorzaakt veranderingen in de bloedtoevoer naar bepaalde delen van het lichaam, meestal vingers en tenen, wat leidt tot tintelende vingers.

 • Triggerfinger

  Triggerfinger is een aandoening waarbij een van de vingers of duimen vast komt te zitten in een gebogen positie, wat gepaard gaat met pijn en moeite bij het strekken van de vinger.

 • Peesontsteking

  Peesontsteking verwijst naar de ontsteking van pezen, vaak in de handen, wat kan leiden tot pijn, zwelling en beperkte bewegingsmogelijkheden.

 • Ziekte van Dupuytren

  De ziekte van Dupuytren is een aandoening waarbij het bindweefsel in de handpalm samentrekt en dikke knobbels vormt, waardoor de vingers kromtrekken.

 • Artrose handen

  Artrose in de handen is een degeneratieve gewrichtsaandoening die leidt tot pijn, stijfheid en verminderde functionaliteit van de handgewrichten.

 • Crepitaties aan de radiale zijde van de pols (tendovaginitis van De Quervain)

  Tendovaginitis van De Quervain is een aandoening waarbij de pezen aan de duimzijde van de pols ontstoken raken, wat kan leiden tot pijn en crepitatie (krakend geluid) bij beweging.

 • Gewrichtsaandoeningen (artritis en artrose) en ganglion

  Artritis is een algemene term voor een ontsteking van een gewricht. Er zijn veel verschillende soorten artritis, maar de twee meest voorkomende zijn reumatoïde artritis en osteoartritis.

De klachten kunnen ook ontstaan door problemen in de nek, schouder of elleboog. Elk van deze problemen vraagt om een eigen aanpak. Met 4xT® identificeren we eerst de kern van het probleem en door deze op te lossen nemen we automatisch de symptomen weg.

Hoe de 4xT® Methode pijn in handen aanpakt en de gezondheid bevordert

De 4xT® Methode biedt effectieve behandelingsopties voor diverse problemen: van letsel en overbelasting tot chronische aandoeningen zoals artritis en tendinitis. Voel je niet beperkt; de methode is er voor een breed spectrum aan klachten. Het uiteindelijke doel is duidelijk: gezondere en pijnvrije handen voor een kwalitatief beter leven.

Minder pijn en meer bewegingsvrijheid leiden tot een hogere levenskwaliteit, alles onder deskundige begeleiding. Je bent in goede handen.

Ervaren Handtherapeut met de 4xT® Methode. Persoonlijke begeleiding voor snelle resultaten

Op zoek naar een remedie voor pijn in handen en polsen? Dan is de 4xT® Methode de keuze voor jou. Met persoonlijke begeleiding en aantoonbaar snelle resultaten maken we het verschil. We zetten een assortiment aan tools in: diagnostische tests, doelgerichte oefeningen, tape en training. Al deze elementen zijn erop gericht om jouw route naar pijnverlichting zo soepel mogelijk te maken. Hiermee bieden we een geïntegreerde aanpak om je handen en polsen weer in optimale staat te krijgen.

Veelgestelde vragen over de 4xT® Methode

Wat maakt de 4xT® Methode zo uniek? Snelle resultaten en geschikt voor een breed spectrum aan klachten, waaronder chronische pijn. En wat betreft de risico’s? Die zijn minimaal. Elke behandeling is namelijk op maat gemaakt en wordt begeleid door ervaren professionals. Dit zorgt voor een veilige behandelomgeving.

Is de 4xT® Methode ook iets voor jou? De kans is groot. Deze behandelmethode is namelijk uitermate breed inzetbaar. Het is effectief voor acute klachten, maar ook een uitstekende optie voor het wegnemen van langdurige of chronische pijn. Daarnaast, wanneer nodig en passend bij jouw situatie, is er zelfs een medicamenteuze behandeling beschikbaar. Hiermee is de 4xT® Methode een veelzijdige keuze voor pijnbestrijding.

In het kort: de 4xT® Methode biedt een complete aanpak voor pijn in handen en polsen. Van de eerste tests tot de laatste oefening. Zodat jij weer vrij kunt bewegen. En je leven weer op kunt pakken.

Conclusie 4xT® Handtherapie Methode

 • De 4xT® Handtherapie Methode is meer dan gewone handtherapie; het is een innovatieve benadering.
 • Deze methode richt zich op de kern van het probleem, waardoor je niet alleen symptomen verhult maar echte, langdurige verlichting krijgt.
 • Naast de methode zelf wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke begeleiding. Dit zorgt voor een op maat gemaakte behandeling en snelle, langdurige resultaten.
 • Verschillende diagnostische tests, doelgerichte oefeningen, en het gebruik van tape en training maken deel uit van de veelzijdige behandelingsstrategie.
 • Een scala aan oorzaken van pijn, van Carpaal Tunnel Syndroom tot artritis, kan effectief worden aangepakt.
 • Praktische tips voor levensstijl veranderingen en preventieve maatregelen worden ook gegeven. Dit versterkt de algehele effectiviteit van de behandeling.
 • De methode is breed inzetbaar, dus geschikt voor veel verschillende klachten, waaronder acute en langdurige pijn.

Praktische tips voor het verminderen van pijn in handen en pijn in pols met 4xT® Handtherapie Methode. Ondersteuning met bewezen methoden

Praktische tips kunnen het verschil maken. Je levensstijl aanpassen is een belangrijke stap. Gezond eten, voldoende rust en gerichte oefeningen. Deze elementen spelen een grote rol in zowel de behandeling als de preventie van pijn in handen en polsen. We bieden ondersteuning met bewezen methoden. Je kunt zelf veel doen om je handen en polsen gezond te houden, maar dit is echt voor iedereen anders. Vraag daarom je 4xT® therapeut naar de beste aanpak voor jouw klachten.

Aanvullende tips voor minder klachten in handen of polsen op kantoor

 • Neem elke 30-40 minuten een korte break van 3 minuten. Doe ook wat handoefeningen.
 • Wissel van taak. Haal koffie, ga even naar buiten, praat met een collega. Varieer je activiteiten.
 • Werkplek ergonomisch inrichten. Ellebogen in een hoek van 45˚, voeten plat op de grond en knieën ook in een hoek van 45˚. Let op: dus niet (bewezen achterhaalde) 90˚ hoeken aanbrengen.
 • Muis bedienen vanuit de elleboog. Overweeg een ergonomische muis.
 • Laat je toetsenbord plat en zet niet de klepjes omhoog
 • Zorg voor een los toetsenbord en muis als je op de laptop werkt, en zet het scherm op een goede hoogte.
 • Kracht op muis en toetsenbord matigen. Minder is meer.
 • Gebruik short-keys met beide handen. Handen ontspannen, geen overbelasting.
 • Polsen moeten vrij kunnen bewegen. Vermijd afknelling.
 • Handen niet boven toetsenbord laten zweven. Leg ze op schoot of op een steun.

Film