Littekens na een kiezersnede, borstvergroting, borstverkleining, buikwandcorrectie, facelift/ooglidcorrectie, operatie, (borst)kanker, trauma of brandwonden?

Eigenlijk zou iedereen na een medische ingreep littekenfysio moeten ondergaan. Dat zou een hoop ellende en lelijke littekens schelen! Medische ingrepen zoals operatie en bestraling veroorzaken een litteken in de verschillende huid- en bindweefsellagen. Dit littekenweefsel is niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen tot gevolg. Bekende voorbeelden zijn: pijn bij het bewegen van de arm na borstkanker ingrepen, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties, minder kracht, vochtophoping (oedeem). Buikoperaties, zoals blindedarmoperaties, veroorzaken verklevingen in de buikvlies, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies. Uit recent onderzoek weten we dat zelfs de kans op overlijden toeneemt door littekenweefsel in de buik na een buikoperatie!

Met de 4xT® Littekenfysio kunnen we elk litteken effectief behandelen. Uw littekens worden direct zichtbaar mooier en voelbaar zachter. Ook de functiestoornissen worden effectief aangepakt. Binnen 1 behandeling merkt u direct verschil! Maak vandaag nog een afspraak en ervaar het zelf.

Lees meer over littekenfysio na:
een keizersnede
borstvergroting
borstverkleining
buikwandcorrectie
facelift/ooglidcorrectie(s)

Littekenweefsel is als een ijsberg: het gevaar zit onder de oppervlakte!

Een van buitenaf ogenschijnlijk klein litteken kan onderhuids heel groot en diep zijn met verregaande gevolgen. Daarom is een litteken vergelijkbaar met een ijsberg: alleen het topje is boven water zichtbaar, terwijl 90% zich onder water bevindt! Patiënten geven vaak aan dat zij geen erkenning krijgen bij artsen, terwijl zij voelen dat hun klachten komen vanuit het littekenweefsel. Helaas is nog niet elke arts op de hoogte van de invloed van littekenweefsel. Vooral uit wetenschappelijk onderzoek na medische ingrepen bij borstkanker weten we dat klachten soms pas na jaren kunnen optreden en dat littekenweefsel door blijft groeien. Er is genoeg wetenschappelijk bewijs voor uw probleem dus laat u niet ontmoedigen! Bekijk onze patiëntenfilmpjes dan zult u zien dat we al veel mensen met klachten zoals u heeft, hebben kunnen helpen. Hoe eerder u start met de behandeling hoe beter.

4xT® Littekenfysio: Geen crèmes, siliconenpleisters of hormonen, maar herstel bevorderen!

Anders dan huidtherapeuten werken wij niet met crèmes of ‘bindweefseltechnieken’, maar met technieken die het herstel van het weefsel bevorderen. 4xT® Littekenfysio bestaat uit een combinatie van zogenaamde ‘myofasciale technieken’, ‘manuele technieken’, speciale tape technieken, oefeningen en soms het versoepelen van stug littekenweefsel met speciale apparatuur. Hierdoor wordt het weefsel ‘gezonder’ en dat merkt u direct! Littekenweefsel is stug bindweefsel waar geen of weinig voeding in komt. Hierdoor ontstaat verschrompeling, verkleving en verharding. Alle huid- en bindweefsellagen bevatten gevoelssensoren die gevoelig zijn voor druk, trekkracht en pijnprikkels. Door verschrompeling neemt de gevoeligheid van deze sensoren toe. Het gevolg is dat u minder gaat bewegen omdat dit onprettig of zelfs pijnlijk is. Door minder bewegen zal de doorstroming met voedingsstoffen en bouwstoffen afnemen, waardoor er een negatieve spiraal ontstaat met nog meer littekenweefsel tot gevolg. Met onze methode bevorderen wij ‘de voeding’ van het weefsel en dat zal direct leiden tot een gezondere kleur en soepeler weefsel.

Wanneer kan ik het beste starten met de behandeling?

Het meest ideale is wanneer u voor een medische ingreep al start met de behandeling. Soms is dan 1 behandeling vooraf al genoeg om te weten in welke conditie uw huid en bindweefsel verkeert voor de ingreep. Zo om misschien de eventuele verklevingen en functiestoornissen al aan te pakken.

Bent u al geopereerd, dan het liefst zo snel mogelijk na de ingreep starten. Met de nieuwe technieken kunnen we herstel bevorderen, waardoor een mooier litteken ontstaat en de kans op functiestoornissen verminderen. Hoe eerder een wond geneest, hoe mooier en ‘normaler’ het weefsel er uit ziet. Wanneer de wonden goed gesloten zijn, starten we met de aanpak van het littekenweefsel zelf. Dus kortom: hoe eerder u start, hoe beter.

Hoe zit het met oude littekens?

Let wel: ook oude littekens kunnen we verminderen en mooier maken met onze 4xT® Littekenfysio. Zo hebben we een man met beenklachten en grote littekens vanwege oude wonden uit de 2e wereldoorlog(!) blij gemaakt. Een granaat had een stuk van zijn weefsel weg geslagen waardoor hij grote en oneffen littekens had. Hij kon zijn enkel en knie niet goed buigen en liep heel zijn leven al met een stok. Na 3 maanden behandeling had de huid op de wond weer dezelfde kleur als de huid er omheen. De huid was gladder en zachter en je zag bijna niet meer waar de grote littekens gezeten hadden. Ook zijn knie en enkel waren soepeler, waardoor hij zonder stok kon lopen. ‘Had ik dit maar eerder gedaan’ zei hij.

Cosmetische arts Fysio Physics: ‘Opnieuw operaties voorkomen is ons doel’

Op onze hoofdvestiging in IJsselstein hebben wij een samenwerking met een praktijk voor cosmetische geneeskunde. De praktijk kan bij ernstige en moeilijke littekens onze behandeling aanvullen. Cosmetische arts: ‘Wij zien mensen die soms ernstig verminkt zijn door de littekens na een operatie. Soms is een bacteriële ontsteking de oorzaak van veel ellende. Ons doel is het opnieuw opereren voorkomen. Elke operatie veroorzaakt littekenweefsel dus dat is dweilen met de kraan open. Soms kan een simpele antibioticakuur of een kleine inspuiting met natuurlijke producten, die het litteken versoepelen, al wonderen verrichten.

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    X